Tapahtumat

Nukkekodin vuosikello

Kesä

Kesäisin Huvila ja sen pihapiiri täyttyy iloisesta leikistä, laulusta, teatterista, musiikista, kädentaidoista ja liikennepuistossa ajelusta. Kylässä käy vierailijoita vauvasta vaariin ja ministä mummoon, Enontekiöltä Egyptiin ja Salosta San Fransiscoon. Joku viettää alueella kokonaisen päivän tullen aamulla eväskorin kanssa, grillaten nuotiossa makkarat ja leikkien välillä pihalla, välillä sisällä. Joku pyörähtää vain peuhumökissä pörräämässä tai roolivaatteita sovittelemassa. Sopivassa kohdassa nautitaan jätskit tai vohvelit Kuminan Kahvilassa.

Riippusilta huojuttaa karskimmankin maakravun tasapainoa ja Noita Kannonnokan luolassa pääsee jännittävään tunnelmaan.

Syksy

Elokuun lopulla huvila hiljenee, mutta ei kokonaan. Pihalla käy leikkijöitä ja nuotiopaikalta nousee savu kun retkeilijät pysähtyvät grillaamaan makkaroita. Riippusilta kolisee ja liikennepuistossa hurjastellaan omilla menopeleillä; potku- ja polkupyörillä sekä rullalaudoilla.

Syyskuussa alkaa Pieksämäen seutuopistossa uusi kausi ja Huvilalla alkaa käydä isoja ja pieniä opiskelijoita esimerkiksi soittamassa viulua, pianoa, kannelta tai nokkahuilua. Tiloja myös vuokrataan muille käyttäjille, ja joskus kokousväki käy inspiroitumassa Huvilan tunnelmassa. Salista löytyy videotykki ja jopa vanhanaikainen piirtoheitin! Kokous voi alkaa! Tietenkin alueella on myös kaupungin nettiyhteys.

Talvi

Huvilan sisällä on lämmin, vaikka ulkona paukkuu pakkanen, sen takaa maalämpö, joka asennettiin vuonna 2018. Toki kun on kyse vanhasta rakennuksesta, kannattaa laittaa villasukat jalkaan – aina sen verran jostain raosta vetää. Keittiössä voi kuitenkin kiehauttaa kahvit, teet tai kaakaot ja näin lämmitellä myös sisäisesti.

Opetustakaan tämä ei haittaa, vaan lämmin tupa ja vanhat kauniit ikkunat luovat inspiroivan ympäristön oppimiselle. Ryhmäopetuskin onnistuu, koska saliin mahtuu kyllä väkeä ja tuoleja on jopa 40:lle!

Kevät

Heti vuoden vaihduttua aletaan suunnitella tulevaa kevättä ja kevätretkiä ryhmille. Retkistä voit lukea lisää kohdasta ”Kevätretket”. Maalis-huhtikuussa paikkoja tarkistetaan, siivotaan ja järjestellään, jotta retkiryhmillä on mukava tulla. Aina kehitellään jotain uutta edelliseen vuoteen. Keväällä linnunlaulu Huvilan alueella on taianomainen!

Myös liikennepuisto herää eloon lumien sulaessa. Omilla moottoroimattomilla ajoneuvoilla voi käydä ajelemassa ja muistelemassa liikennesääntöjä.

Tervetuloa kevät, kevätretket ja sitten taas KESÄ!

Tulevat tapahtumat

Täältä löydät pääasiassa kaikki tulevat tapahtumamme. Jotkin tulevat pikaisella varoituksella ja ne löydät kätevimmin some-kanaviltamme Instagramista ja Facebookista. Kannattaa siis ottaa molemmat seurattavaksi.

Tapahtumat päivittyvät “kaikki tapahtumat”-linkin alle. Muista seurata myös somesta ajankohtaisia asioita.